Antikmarknad i Askersund

Kommande helg är det Antikmarknad i Askersund. Den brukar locka 10 000-tals besökare. Det är det största publikarrangemanget i kommunen utan tvekan.  Bakom marknaden står auktionist Eric Lind. Det kommer försäljare från hela Sverige. Och jag ska faktiskt vara med  på scenen.

Antikmarknaden för några år sedan.

Det går att fynda på antikmarknaden. Bilden är några år gammal.

Själv kommer jag vara med på ett hörn den här gången med min bok ”Oves observationer”. Bakom det står pensionerade läkaren Hans Örnhagen, som sedan några år tillbaka är bosatt i Askersund. En privatperson som tryckt upp 400 nya böcker när de första 1000 tog slut. Det är bara att lyfta på kepsen för Hans som ordnat det mesta. Och Eric som sponsrat en försäljningsplats på scenen i samband med Antikmarknaden. Som jag brukar säga-jag har bara skrivit boken.

Läkaren Hans Örnhagen flyttade med sin fru Else-Britt till Västra Strandparken för några år sedan. Hans har tryckt upp 400 nya böcker av ”Oves observationer”. Det är bara att lyfta på kepsen för det. Bilden är från kommunens tidning Bo i Askersund .

Det är inte varje dag jag har hamnat på en scen. Det var bara när jag jobbade som journalist och ville komma närmare artisterna som uppträdde.  Men då lite vid sidan om scenen. Boken är inte antik utan det är lite mera han som skrivit boken som ska ska sälja och signera. Kanske inte hela dagen men vid några tillfällen. Hoppas nu bara att den   här bloggen inte låter allt för egotrippad. Har svårt för att göra reklam för  min egen person. Men nu är det gjort.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare. Min e-post är :ove.d@telia.com. Mobil:070 6806402